Om erachter te komen welke baan (het best) bij u past, staan vier pijlers centraal:


1. Talenten
2. Kernwaarden
3. Commitments
4. Organisatie


1. Leer uw eigen talenten kennen
Iedereen heeft een talent, meestal zelfs wel meer dan een. Weten waar u goed in bent, is bijvoorbeeld een talent. Maar veel mensen weten niet waar ze goed in zijn. Zij twijfelen, smijten de deur dicht. Belangrijk is dan om te blijven uitproberen: ga ervan uit dat u het wél kunt. Onderzoek voor u gaat solliciteren uw talenten, probeer dingen uit en, belangrijk: ‘doe het gewoon’. Het internet staat vol met testjes die u bewust maken van wat u misschien nog helemaal niet wist over uzelf – wellicht eens het proberen waard om er eentje in te vullen.

2. Ontdek uw kernwaarden
Ook heeft iedereen zijn eigen waarden. Soms zijn we ons daar zelf helemaal niet van bewust, maar die waarden bepalen precies wat ons motiveert. Waarden zijn bijvoorbeeld eerlijkheid, respect, moed en rechtvaardigheid. Hoe beter uw belangrijkste waarden passen bij uw werk, hoe beter u zich voelt.

3. Maak commitments
Ook net zo belangrijk bij het solliciteren: maak commitments met uzelf en houd u daaraan. Zet een tijdslimiet op bepaalde zaken die aangepakt moeten worden, bijvoorbeeld een sollicitatiebrief schrijven. Wie met zichzelf afspreekt dat dingen aangepakt moeten worden binnen een bepaalde tijd, houdt zich eraan.

4. Bekijk wat voor soort organisatie bij u past
Kijk van tevoren ook bij welke organisatie u het beste uit de verf komt. Ergens willen werken met als doel de beste willen zijn of veel winst maken, is anders dan ergens werken met als doel de beste service verlenen aan gasten of klanten. Het een is niet beter dan het ander, maar het een past wel beter bij u dan het ander.

Vraag meer informatie aan