Van opvallende, originele en creatieve sollicitaties word ik vrolijk. Zoals ik al eerder heb genoemd, vallen originele sollicitaties (bijna) altijd veel meer op en vergroten ze de kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Hieronder heb ik een paar leuke voorbeelden van originele sollicitaties verzameld:

1. Originele sollicitatie als horecatrainer
“Ik zag de vacature waar een inspirerende trainer voor de horeca werd gevraagd. Dat ben ik dacht ik meteen. Na mijn gedegen voorbereiding heb ik een dienblad gekocht en daar een fles wijn en 2 glazen op geplakt. In het ene glas mijn motivatiebrief en in het andere mijn Curriculum Future. Deze heb ik langs gebracht en toen ze mij voor de deur staan was de eerste reactie: “Wat bijzonder, zullen wij meteen maar een afspraak voor een gesprek maken?” En daar was het mij natuurlijk om te doen.”

 

2. Opvallende sollicitatie bij een makelaar
Annemarie ging naar een vacaturebeurs en wilde opvallen. Ze heeft bij de makelaar een bord gehaald en daar CV en enkele andere gegevens op gezet. Toen ze in de trein naar Utrecht zat had ze al leuke gesprekken met medereizigers. Op de beurs uiteindelijk trok ze de nodige aandacht met haar bord. Omdat Annemerie pro-actief werd had ze binnen 3 maanden een baan.

 

3. Creatieve sollicitatie op een basisschool
Marja ging solliciteren bij een basisschool De Reflector. Ze haalde een oude buitenband van een fiets bij de fietsenmaker, bij de hobbywinkel een groot groen ‘lichtgevend’ bord karton en daar bevestigde daar o.a. een reflector en haar motivatiebrief met CV op. Dit heeft ze bij de directeur gebracht die zo verrast was dat ter plekke een sollicitatiegesprek werd gehouden.


Vraag meer informatie aan