Minstens zo belangrijk als het sollicitatiegesprek zelf is de voorbereiding op een (eventueel) sollicitatiegesprek.

Wat kunt u zoal doen om te zorgen dat u goed voorbereid voor de dag komt?

1.Voorbereiding
Hoe meer u van het bedrijf of de organisatie weet waar u gaat solliciteren, hoe groter de kansen zijn om uitgenodigd te worden. Dan kunt u in het gesprek ook gerichter informatie geven over uzelf, de juiste vragen stellen en laten zien dat u kennis van zaken heeft. Dat betekent vooraf wel moeite doen om informatie te verzamelen over het bedrijf. Op het internet, door langs te gaan als ‘undercover-klant’, door u te verdiepen in de werknemers en door in uw omgeving te vragen of er kennissen zijn die u meer kunnen vertellen.

2. Motivatiebrief en Curriculum Vitae
Een standaard sollicitatiebrief is als vissen zonder aas. Het is juist belangrijk om op te vallen, om het anders aan te pakken. Gebruik al uw creativiteit door u te onderscheiden. Laat zien dat u uniek bent en breng alles wat u anders maakt dan alle andere sollicitanten onder de aandacht in een CV die vooral vooruit kijkt.

En om nét dat beetje extra te geven, kunt u natuurlijk ook van alles doen met de bezorging van uw CV en motivatiebrief. In de brievenbus belandt uw pakketje zo op de – vaak al enorme – stapel en hetzelfde geldt voor de mail. Maar als u eruit wilt springen, verzint u iets buitengewoons. Iets dat opvalt, maar toch zo dat u wel serieus genomen wordt, zodat de werkgever denkt: ‘Iemand die zo creatief is en er zoveel voor over heeft om bij ons te willen werken, dat is een serieuze kandidaat.’

Vraag meer informatie aan