Ben jij ook ‘geknipt voor het sollicitatiegesprek’?

Als je gaat solliciteren is uiterlijke verzorging heel belangrijk. Gisteren zat ik weer eens bij Haki mijn kapper voor een knipbeurt. Mijn haar was nog niet te lang maar omdat ik die middag een sollicitatiegesprek had ging ik een keer extra. Hij zorgde ervoor dat mijn kapsel er prima uitzag voor het mij zo belangrijke gesprek. Wat ik nog wel eens merk in mijn begeleiding van mensen naar werk met Baanbrekend Solliciteren, dat ze enorm hun best doen om goed over te komen maar dat details nog wel eens over het ‘hoofd’ worden gezien. Een zo’n detail is je haar. Zorg dat daar niets op aan te merken is waardoor je mogelijke nieuwe werkgever zich daar in ieder geval niet stoort. Dat zou namelijk zonde zijn. Ga dus gewoon een keer extra naar de kapper, deze maakt er iedere keer weer iets moois van. O ja, misschien wil je weten hoe het met mijn sollicitatiegesprek is afgelopen? Nou positief, ik heb de baan gekregen. Maar dat kan bijna niet anders omdat ik ‘geknipt was voor het sollicitatiegesprek’.

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment