Je persoonlijke missie, bepaal nu wie je de rest van je leven wilt zijn!

Met een persoonlijke missie op zak, maak je veel eenvoudiger de juiste keuzes. Het is je kompas die je door jouw leven leidt.

Niemand wordt gelukkig door het leven van een ander te leiden. Hiermee bedoel ik dat je je aanpast aan je omgeving en niet stilstaat bij je eigen doelen, behoeften etc. Je leidt dan een leven waarvan je denkt dat anderen dat van je willen. Stop daarmee; het is JOUW leven dus doe ermee wat voor JOU goed voelt!

Een persoonlijke missie helpt daar enorm bij. Maar waarom is het zo belangrijk?

Een persoonlijke missie geeft je richting.

Veel mensen nemen beslissingen zonder dat ze weten waarom ze dat doen. Dat is niet zo gek als je niet weet waar je naar toe wilt.

Zeg nou zelf; hoe mooi zou het zijn als je weet wat je wilt op het moment dat je voor een belangrijke keuze in je leven staat. Wel of niet die baan, wel of niet dat huis kopen, past die partner bij me of niet, etc. Als je weet waar je voor staat dan is het maken van de keuze vaak een stuk makkelijker.

Bij mij heeft mijn persoonlijke missie een belangrijke rol gespeeld bij de vraag of ik een eigen bedrijf zou starten of niet. Best een pittige keuze toch? Maar een stuk minder pittig, omdat ik weet waarvoor ik sta en wat mijn doelen zijn in het leven. Ik weet wie ik ben en wil zijn!

Om jouw persoonlijke missie helder te krijgen kun je de volgende 5 vragen beantwoorden:

1)  Hoe wil je dat mensen aan jou terug denken (eigenschappen, karakter, et cetera)?

2)  Wat wil je bereikt hebben (wat herinnert men zich als jouw ‘achievements’)?

3)  Als ik op mijn leven terugkijk, heb ik …… (gedaan, gezegd, gerealiseerd, etc.)

4)  Wat wil je doorgeven aan anderen, betekenen voor anderen?

5)  Wat wil je maken, doen, tot stand brengen, op de wereld zetten?

Je antwoorden zullen je een goed beeld geven van jouw lange termijn doel, je missie. Hiermee zal helder worden wat voor jou belangrijk is. En die inzichten kun je gebruiken om bewuste, voor jou de juiste beslissingen te nemen.

Dus, de volgende keer dat je weer op die T-splitsing staat, pak je doelen erbij! Dit wil niet zeggen dat keuzes maken nu ineens heel gemakkelijk wordt, maar het kan je zeker een eindje op weg helpen de juiste te maken!

Geef een reactie

You must be logged in to post a comment